news-details
Društvo

Barski komunalci obilježili Dan planete

Doprinos obilježavanju Svjetskog dana planete Zemlej dali su i radnici DOO Komunalne djelatnosti Bar. Na platou spomen-obilježja bivšeg koncentracionog logora, oni su posadili sedam sadnica primorskoog bora pinjola.


Izvršni direktor preduzeća Stevo Pejović kazao je za Feral.bar da je u vrijeme pandemije COVID 19 ovo simboličan način obilježavanja tog značajnog datuma.

- U saradnji sa našom Radnom jedinicom Zelenilo, odlučili smo da posadimo sedam stabala pinjola na poziciji memorijalnog kompleksa bivših barskih logoraša. Pinjol ima lijepu krošnju , životni vijek mu je preko 200 godina, može da poraste i do 25 metara u visinu, a njegov plod je upotrebljiv za ljudsku ishranu-ukazao je Pejović.

On je dodao da su se komunalci potrudili da na današnji dan pošalju poruku da svi građani treba da podrže Zelene politike, da se ubuduće u ovakve akcije uključi i stanovništvo, i da ovakav angažman ne bude prepoznatljiv samo na Dan planete Zemlje.

-Mi smo od ranije prepoznati da pratimo sve Zelene politike, da smo društveno odgovorno preduzeće i da se trudimo da svako oštećeno ili osušeno stablo zamijenimo sa minimum tri nova stabla. U našem rasadniku imamo još 15 sadnica pinjola, i nakon ukidanja mjera posadićemo ih na najprikladnijim lokacijama grada, prema obali-zaključio je Pejović.