news-details
Društvo

URA: Šverc kokaina državnim brodom je novo brukanje Crne Gore

-Svega godinu dana nakon što je na crnogorskom školskom brodu "Jadran" pronađeno i zaplijenjeno čak 50 kilograma kokaina, danas je na državnom brodu "Budva", koji plovi pod našom zastavom i sa crnogorskom posadom, zaplijenjeno novih 500 kilograma kokaina. U pitanju je novo brukanje naše države, čije kriminalne grupe godinama dominiraju listama međunarodnog kriminala, a čime se žestoko narušava ugled naše države-saopštili su iz Građanskog pokreta URA.

 URA je reagovala povodom današnje zapljene čak pola tone kokaina na brodu "Budva", koji je sinoć usidren u luci u Hamburgu.

-U pitanju je brod čiju su izradu u kineskom brodogradilištu "Jiženg" platili crnogorski građani, a koji je svečano otvorio predsjednik Skupštine a tadašnji ministar saobraćaja, Ivan Brajović. Prosto je nevjerovatno da "kapitalne investicije" Crne Gore služe za organizovani šverc narkotika, dok građani još uvijek vraćaju kredite za njihovu izradu-ukazali su u Građanskom pokretu URA.

URA podsjeća da sva ova dešavanja samo podgrijavaju i daju na značaju brojnim optužbama, da vlast državu koristi kao "poligon za sopstveni kriminal".

-Jer kako drugačije objasniti, da država sa najvećim brojem policajaca po glavi stanovnika u Evropi, nije u stanju da rasvijetli ni dio kriminalnih aktivnosti, a da kriminalni klanovi godinama terorišu građane Crne Gore, regiona i svijeta. Sa konstantnim brukanjem Crne Gore se konačno mora prestati, a prvi korak u tom pravcu mora biti otkrivanje uloge svih onih, koji svjesno (p)održavaju brojne kriminalne aktivnosti-ukazali su u pokretu URA.