news-details
Sport

U Baru otvoren dvodnevni memorijalni turnir u bilijaru

U Baru je danas otvoren II Memorijalni turnir “Mirko Stojanović” u bilijaru, koji je u organizaciji barskog kluba “Infiniti” okupio 41 igrača iz Podgorice,  Bara, Nikšića, Bijelog Polja, Herceg Novog i Andrijevice.

-Poslije duže pauze izazvane koronavirusom, svi smo srećni što smo se okupili u ovolikom broju, da odamo počast našem prjatelju pokojnom Mirku Stojanoviću. Igra se “devetka” na profesionalnim stolovima “devetkama” do sedam “viner” partija, a imamo i repasaž šemu. igrač koji izgubi u prvim krugovima ima još jednu šansu da se vrati u šemu-kaže za Feral.bar Uroš Vukoslavčević, predsjednik barskog bilijar kluba “Infiniti”  u čijim se prostorijama u “Potkovici” i igra turnir.

Takmičar iz Bara Nikola Knežević rekao je za Feral.bar  da je učesnike okupila ljubav prema ovo j igri i  veliko poštovanje prema Mirku Stojanoviću, „ćovjeku koji je krajem osamdesetih godina prošlog vijeka donio prviprofesionalni sto u bar“.

- On je mnogo dječaka i momaka zaraziio ljubavlju prema ovoj igri, bio je prvi orgamizator turnira, na kojima sam i ja rado igrao.Osjećam se privilegovanim i veoma me raduje što mogu da učestvujem na ovakvom turniru, i za to hvala Urošu Vukoslavčeviću i i Saju Mehanoviću što su ga napravili i što turnir prelazi u tradiciju koja se nastavlja na višem nivou. Mirku bi bilo mnogo drago kada bi mogao da vidi kakav se kvalitetan bilijar sada igra, koliko je danas popularniji i kakvo prijateljstvo krasi ne samo članove našeg kluba, već i sve domaće igrače, mnogo je prijateljstava započelo na ovim turnirima -kaže Knežević.

On je napomenuo da je igrao i na prethodnom turiniru koji su krasili „vrhunska igra najboljih igrača Crne Gore, fer plej i lijepo ponašanje“.

Ističući da se očekuje vrhunska igra, Vukoslavčević je dodao da će biti odigrano ukupno stotinjak mečeva, zbog čega će proglašenje pobjednika biti u nedjelju u predvečernjim časovima.