news-details
Sport

Mornar napada Evroligu

Izvor: Vijesti

Autor: Nikola Nikolić

 Najveći gubitnik prekida sezone u evropskoj košarci je Partizan, koji je ostao bez sanjanog plasmana u Evroligu kroz ABA ligu ili Evrokup, iako je bio prvi pred doigravanje u oba takmičenja.

Izgubio je mnogo i Anadolu Efes, koji je imao sve preduslove da prvi put podigne pehar namijenjem prvaku Evrope, a na pogrešnoj strani odluku o prekidu sezone su dočekali i crnogorski klubovi. Da je ABA liga nastavljena, Budućnost Voli i Mornar bi imali šansu da se bore za pehar u regionalnom takmičenju, samim tim i da nastupe u Evroligi...

U Baru, međutim, ne očajavaju. Iako su jedini uz Partizan i Budućnost bili za nastavak sezone, najavljuju da će im ovo biti samo motiv da naredne sezone ispune snove.

- Imaćemo tim koji će napasti plasman u Evroligu, kroz ABA ligu ili Evrokup - obećava predsjednik Đorđije Pavićević.

Ponos Bara je doveo Amerikanca Tejlora Smita, koji sa svega 198 centimetara pokriva pozicije centra i krilnog centra, te doskorašnje krilo Primorske, Aleksandra Lazića. Sa njima dvojicom tim Mihaila Pavićevića je dobio neophodnu čvrstinu, a zadržano je 10 igrača iz dosadašnjeg tima. Pominje se da su blizu Mornara i krilo FMP-a Marko Jeremić, kao i bivši krilni centar Budućnosti Erl Klark, ali mlađi od braće Pavićević kaže da ništa od toga nije gotovo.

- Povezuje se mnogo igrača sa nama, mnogi nam se i nude, jer hoće da dođu u Bar. Počećemo pripreme sa igračima koje imamo na raspolaganju, pa ćemo onda vidjeti da li nam je potrebno da neke pozicije popunimo-kaže Pavićević.

S obzirom na to da sezona u ABA ligi nije završena, nije odlučeno ko će u Evrokup pored Partizana, koji na to pravo ima kao učesnik četvrtfinala. Ali, i te dileme će brzo biti otklonjene, jer će se drugo po kvalitetu evropsko takmičenje igrati u Podgorici, Baru i Ljubljani.

- Evroliga je poslala pet prijava u sjedište ABA lige. Jednu za Evroligu, koja pripada Crvenoj zvezdi, i četiri za Evrokup, koje smo ispunili Partizan, Budućnost, Cedevita Olimpija i mi. Nije definitivno odlučeno, ali mislim da ćemo sigurno igrati u tom takmičenju - zaključio je Pavićević.

Barani će trenirati do kraja juna, a pripreme za novu sezonu će početi početkom avgusta.

*Fotografije: ABA liga