news-details
Sport

Saša Korać pobjednik II Memorijala „Mirko Stojanović“

Podjelom priznanja najuspješnijim takmičarima, u Baru je večeras završen dvodnevni  II memorijalni turnr  „Mirko Stojanović“,  koji je u organizaciji barskog kluba „Infiniti“  bio dosad najveće crnogorsko takmičenje u bilijaru u ovoj godini.

U konkurenciji 41 igrača, pobjednički pehar  pripao j e Saši Koraću iz Podgorice, drugi je bio Musa Hasanković iz Bara, a treće mjesto dijele Mijo Milović iz Nikšića  i Dragan Gruda iz Andrijevice.

Pobjednik turnira je dobro znano ime u domaćim, ali i regionalnim bilijar krugovima. Korać je još u doba SCG bio u Top 16 igrača države, a na Balkan Pool Tour 2019  u Zagrebu ušao je među osam najboljih igrača sa ex Yu prostora.

-Več desetak godina igram bilijar, sa Igorom Jankovićem sam u Podgorici  otvorio klub, pokrenuli smo bilijar priču zajedno sa sjajnim momcima iz Bara, Herceg Novog, Nikšića i Bijelog Polja  pravimo novi savez. Imamo cijeli novi talas mladih ljudi u svim klubovima, talentovane smo slali u Novi Sad na obuku. Svi se dobro poznajemo, na svim turnirima smo kao neka vrsta braće, ostajemo jedni kod drugih, zajednički pravimo turnire,zajedno odlazimo na turnire van Crne Gore... -priča za Feral.bar Saša Korać, koji je inače profesionalni pjevač.

Ističući da je Memorija lbio odlično organizovan, Korać je naglasio da mu je izuzetno drago što ga je osvojio. Na pitanje zašto voli  bilijar, odgovorio je da on „jednostavno uhvati čovjeka u svakoj pori“.

-Ima tu i matematike i logičnih i nelogičnih stvari, tjelesne motoroike, kombinatorike, planiranja kao u šahu. Spoj  je mnogo disciplina, a  da bi čovjek bio iole iskusniji igrač, mora da ima jak mentalni sklop-zaključio je  Korać.

Musa Hasanković je počeo da igra bilijar krajem osamdesetih godina prošlog vijeka, potom napravio pauzu, a posljednjih sedam  godina konstantno igra.

-Ovo je sjajna  ekipa, opušteni momci,dobra attmosfera. Igram Balkan Pool Tour već treću godinu, ušao sam u 32 igraća, vidjećemo šta će biti dalje-rekao je Hasanković.

Ispred porodice pokojnog Mirka Stojanovića, njegov sin Ranko Stojanović uručio  je veliki pobjednički pehar Koraću.

-Milo mi je što je moj otac uticao na ove momke da uđu u svijet bilijara,da u bilijaru naprave još veći iskorak, . Puno mi je srce kada na turniru vidim koliko su voljeli mog oca-rekao je Stojanović. 

Predsjednik „Infinitija“ Uroš Vukoslavčević, koji je sa Sajom Mehanovićem odradio najveći posao  u organizaciji turnira, rekao je da je posebno zadovoljan što su prva četiri mjesta pripala takmičarima iz četiri grada.

-Moramo pomenuti i Bjelopoljce koji su bili odlični sve do same završnice- Vahidina Salkoviča, Petra Rmandića, Anesa Mekića. Turnir je protekao na najbolji mogući način, sa mnogo veoma lijepih poteza u oko stotinjak mečeva. Igralo se u sedam dobijenih partija, a finale, koje je bilo zaista uzbudljivo i za sladokusce,  u devet dobijenih partija—zaključio je  Vukoslavčević.