news-details
Sport

Finansije koče Novljane

Izvor: CdM

Jadran Carine je jedini vaterpolo klub iz Crne Gore koji je u protekloj takmmičarskoj sezoni učestvovao u evropskim klubskim takmičenjima i to u Ligi Šampiona, a nakon što je dobio specijalnu pozivnicu da i sljedeće sezone nastupi u elitnom evropskom društvu, ima rok da se izjasni na tu ponudu do 1. jula.

Od iduće jeseni će u Ligi šampiona igrati 12, a ne kao dosad 16 klubova.

-Kako je LEN-a objavila 9 od 10 wild card timova za narednu sezonu, čeka se odluka našeg kluba o učešću u navedom takmičenju ili vraćanju wild carda, jer mi smo taj deseti klub. U posljednjih mjesec u intezivnoj smo komunikaciji sa predstavnicima LEN-e oko naredne takmičarske sezone, kao jedan od deset wild card timova konsultovani smo o svim opcijama za narednu sezonu i dat nam je rok do 1 jula da se odlučimo.

 Naša želja je Liga šampiona, zbog toga smo i uzeli wild card na tri godine, međutim finansijska situacija je jako loša, sa svih strana samo dolaze informacije o smanjenju budžeta i poteškoćama u ispunjavanju obaveza. Prethodna sezona u kojoj smo jako puno uložili u ekipu i takmičenja je prekinuta i nismo imali priliku da ostvarimo zacrtane ciljeve, a bili smo i na pragu učešća na finalnom turniru Lige šampiona koji je otkazan, tako da je na neki način sve što je uloženo palo u vodu-istakao je direktor Novljana Miloš Mračević i dodao:

-U prethodnom periodu bili smo primorani da revidiramo ekipu za narednu seznu, da ne produžimo saradnju sa igračima koji su bili u planu. Vidimo da je nakon pandemije i svega što je prouzrokovala jako teško očekivati realizaciju zacrtanih trogodišnjih ciljeva, ali ne smijemo ni od svega odustati.

U ovom trenutku nemam izvjesnih sredstava za Ligu šampiona. U svakom slučaju, ukoliko ne budemo nastupali u Ligi šampiona tražićemo mjesta u Evrokupu kako bi nastavili kontinuiteti međunarodnih takmičenja-dodao je Mračević.


*Fotografija: CDM